Kurssien esittely

YLEISTÄ KURSSEISTA

Kursseillamme on tavoitteena ennen kaikkea oppia viihtymään luonnossa, viettää aikaa hyvässä seurassa ja kenties välillä käväistä oman mukavuusalueen ulkopuolella. Uskomme, että kun edelliset kohdat täsmäävät, opettamamme taidot ja lisääntynyt tietämys retkeilystä kulkevat luonnostaan mukana.

Kurssilaisten viihtyvyys ja turvallisuus ovat meille ensisijaisen tärkeitä, joten kaikilla kursseillamme maksimi ryhmäkoko on 10 henkeä ja paikalla on aina kaksi vetäjää (eli me). Olemme todenneet myös, että täydennämme toistemme tietämystä ja meillä on metsässä aina huikea meininki, jonka uskomme myös välittyvän kurssilaisillemme. Kursseilla kuljetamme mukana Yellowbrick-satelliittipaikanninta, jolla saa yhteyden ulkomaailmaan myös kännykkäverkkojen ulottumattomissa.

Kurssien sijainnit vaihtelevat, mutta olemme suunnitelleet reitit siten, että ne palvelevat parhaiten kyseisen kurssin tarpeita. Lähtökohtaisesti järjestämme aina kuljetuksen yhteisestä kokoontumispaikasta retkipaikalle ja takaisin. Tämä kokoontumispaikka on aina helposti saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla. Kunnioittaaksemme sekä oman ryhmämme, että muiden ulkoilijoiden rauhaa, pyrimme valitsemaan yöpymiseen syrjäisempiä leiripaikkoja. Noudatamme Metsähallituksen kestävän matkailun periaatteita  ja luonnollisesti pyrimme toimillamme vaikuttamaan ympäristöön niin vähän kuin mahdollista.

KONKARIN ALKEISKURSSI 

Alkeiskurssille ei vaadita minkäänlaista aiempaa kokemusta retkeilystä, eikä omia varusteitakaan. Kurssi lähtee retkeilyn aakkosista ja tämän  kurssin tavoite on tarjota riittävät tiedot ja taidot omin päin tehtävälle viikonlopun mittaiselle vaellukselle tai vastaavalle retkelle. Käymme yhdessä läpi ruokailuun, yöpymiseen, vaeltamiseen ja kartanlukuun liittyviä perusasioita ja harjoittelemme tietysti kaikkea käytännössä. Tarkempaa tietoa kurssista löydät täältä.

KONKARIN JATKOKURSSI

Konkarikokelas-kurssin tavoite on tarjota osallistujille riittävät valmiudet 5-7 päivän vaelluksen suunnitteluun ja turvalliseen toteutukseen. Toivomme, että sinulla on hieman aikaisempaa retkeilytaustaa tai olet esimerkiksi jo käynyt Konkarin Alkeiskurssin. Tällä kurssilla keskeisiä teemoja ovat mm.  reitin valinta, suunnistaminen, ruokailun suunnittelu ja valmistus sekä omiin varusteisiin tutustuminen ja vaellusrutiinin hankkiminen. Tarkempaa tietoa kurssista löydät täältä.

KONKARIKURSSI 

Konkarikurssilla käydään läpi selviytymisen perusasioita, perehdytään soolovaelluksen tuomiin haasteisiin, suunnistetaan umpimetsässä, vaelletaan ja toivottavasti kastutaan läpimäriksi. Konkarikurssilla etsitään haasteita ja kokeillaan omia rajoja niin fyysisesti kuin henkisesti. Konkarikurssin jälkeen tavoitteena on, että kykenet suunnittelemaan 7-14 päivän pari- tai yksinvaelluksia erämaassa.