Konkarin alkeiskurssi

La-su (170 euroa, sisältää lainavarusteet ja kaikki ruoat)

Seuraava kurssi:
La 24.4.- Su 25.4.2021
Nuuksiossa

Kurssi on tällä hetkellä (10.3.2021) TÄYNNÄ, mutta otamme ilmoittautumisia varasijoille edelleen vastaan! Arvioimme tilannetta koronarajoitusten mukaan lähempänä kurssia. Voit myös laittaa vapaamuotoisemmin viestiä, niin katsomme saisimmeko keväälle vielä toisen kurssin järjestettyä.

******************************************

Korona-viruksen vaikutus kurssiin:

Haluamme edelleen opastaa ihmisiä turvallisesti retkeilyn ja luontoliikunnan pariin. Olemme rajoittaneet kurssille osallistuvien maksimimäärän kuuteen henkilöön, noudatamme suositeltuja turvavälejä ja olemme suunnitelleet kurssin niin, että erityisesti ruokailut, opetustuokiot ja yöpyminen järjestetään tartuntariski minimoiden. Ilmoittautumiset otamme ehdollisina ja ilmoittautumisen voi perua milloin vain, mikäli epäilee altistuneensa koronavirukselle. Laskut lähetämme vasta kurssin jälkeen.

*****************************************

“Voiko vaellukselle lähteä lenkkareissa?”

“Kannattaako maksaa 1000 euroa teltasta, kun satasellakin saa laadukkaan näköisen?”

“Mitä käytännön eroa on puuvillalla, villalla ja polyesterilla?”

“Onko kaasukeittimellä turvallista kokata?”

“Kannattaako makuupussiin mennä alasti nukkumaan, jos on kylmä?” (EI!)

Mikäli edelliset kysymykset tuottavat harmaita hiuksia, KONKARIN ALKEISKURSSI on sinua varten. Tälle kurssille et tarvitse mitään ennakkotietoja tai -taitoja, etkä juuri varusteitakaan. Alkeiskurssi on kaksipäiväinen, alkaen lauantaina aamupäivällä ja päättyen sunnuntaina iltapäivällä. Kurssin aikana kuljetaan lyhyt matka polkuja pitkin ja yövytään leiripaikalla teltoissa tai laavun alla.

Viikonloppua tauottavat teoriatuokiot upeissa maisemissa.

Alkeiskurssi lähtee retkeilyn aakkosista ja tämän  kurssin tavoite on tarjota riittävät tiedot ja taidot viikonlopun mittaiselle vaellukselle tai vastaavalle retkelle. Vaelluksemme lomassa käymme yhdessä läpi ruokailuun, yöpymiseen, vaeltamiseen ja kartanlukuun liittyviä perusasioita ja harjoittelemme tietysti kaikkea käytännössä.  Ilta vietetään nuotion ääressä kokkaillen ja jutustellen. Me tarjoamme ruuat ja tarvittaessa muutkin perusvarusteet kuten rinkat, makuupussit, makuualustat ja teltat. Mukaan tarvitset vain omat vaatteesi ja kengät (vaikka sitten farkut ja converset).

Lauri ruuanlaittopuuhissa

Eräs tärkeimmistä tavoitteistamme  on kurssilaisten lisääntynyt tietämys perusvarusteista. Olemme vuosien varrella testanneet ja kahlanneet läpi satoja tuotteita, jotta tiedämme, mikä toimii, missä olosuhteissa ja kenelle. Toivomme, että kurssin jälkeen sinulla ei ole tarvetta törsätä tuhansia euroja ja hamstrata kaappeja täyteen turhia varusteita (kuten allekirjoittaneet ovat saattaneet ehkä joskus tehdä..), vaan tiedät täsmälleen mitä tarvitset pärjätäksesi tulevilla reissuillasi.

Alla alustavaa tietoa kurssista ja viikonlopun karkea aikataulu.

Ilmoittautumislomake kursseille
Tällä lomakkeella voit ilmoittautua haluamallesi kurssille. Ilmoittautuminen on sitova ja varaamme sinulle paikan kyseiselle kurssille. Korona-aikana kurssille osallistumisen peruminen onnistuu kuitenkin maksutta aina kurssipäivään asti ja lähetämme laskut vasta kurssin jälkeen. Pidätämme myös itsellämme oikeuden perua kurssi esimerkiksi altistumisesta tai koronarajoitusten kiristymisestä johtuen.
(Tilannepäivitys 10.3.2021) Kurssille on ilmoittautunut maksimimäärä osallistujia (6 hlöä). Otamme kuitenkin edelleen ei-sitovia ilmoittautumisia vastaan varasijoille, ja seuraamme koronatilanteen mukaan saisimmeko nostettua osallistujamäärän 8 henkilöön.
Eri keittimien käyttöä harjoitellaan kurssilla ja ne tulevat Konkarin puolesta, et siis tarvitse omaa keitintä.