Konkarin alkeiskurssi

La-su (170 euroa, sisältää lainavarusteet ja kaikki ruoat)

Vuoden 2022 alkeiskurssi on nyt pidetty ja seuraava tulee taas keväällä 2023

******************************************

“Voiko vaellukselle lähteä lenkkareissa?”

“Kannattaako maksaa 1000 euroa teltasta, kun satasellakin saa laadukkaan näköisen?”

“Mitä käytännön eroa on puuvillalla, villalla ja polyesterilla?”

“Onko kaasukeittimellä turvallista kokata?”

“Onko makuupussissa lämpimämpi nukkua alasti, kuin vaatteet päällä?” (EI!)

Mikäli edelliset kysymykset tuottavat harmaita hiuksia, KONKARIN ALKEISKURSSI on sinua varten. Tälle kurssille et tarvitse mitään ennakkotietoja tai -taitoja, etkä juuri varusteitakaan. Alkeiskurssi on kaksipäiväinen, alkaen lauantaina aamupäivällä ja päättyen sunnuntaina iltapäivällä. Kurssin aikana kuljetaan lyhyt matka polkuja pitkin ja yövytään leiripaikalla teltoissa tai laavun alla.

Viikonloppua tauottavat teoriatuokiot upeissa maisemissa.

Alkeiskurssi lähtee retkeilyn aakkosista ja tämän  kurssin tavoite on tarjota riittävät tiedot ja taidot viikonlopun mittaiselle vaellukselle tai vastaavalle retkelle. Vaelluksemme lomassa käymme yhdessä läpi ruokailuun, yöpymiseen, vaeltamiseen ja kartanlukuun liittyviä perusasioita ja harjoittelemme tietysti kaikkea käytännössä.  Ilta vietetään nuotion ääressä kokkaillen ja jutustellen. Me tarjoamme ruuat ja tarvittaessa muutkin perusvarusteet kuten rinkat, makuupussit, makuualustat ja teltat. Mukaan tarvitset vain omat vaatteesi ja kengät (vaikka sitten farkut ja converset).

Lauri ruuanlaittopuuhissa

Eräs tärkeimmistä tavoitteistamme  on kurssilaisten lisääntynyt tietämys perusvarusteista. Olemme vuosien varrella testanneet ja kahlanneet läpi satoja tuotteita, jotta tiedämme, mikä toimii, missä olosuhteissa ja kenelle. Toivomme, että kurssin jälkeen sinulla ei ole tarvetta törsätä tuhansia euroja ja hamstrata kaappeja täyteen turhia varusteita (kuten allekirjoittaneet ovat saattaneet ehkä joskus tehdä..), vaan tiedät täsmälleen mitä tarvitset pärjätäksesi tulevilla reissuillasi.

Alla alustavaa tietoa kurssista ja viikonlopun karkea aikataulu.

Ilmoittautumislomake alkeiskursseille
Tällä lomakkeella voit ilmoittautua haluamallesi kurssille. Ilmoittautuminen on sitova ja varaamme sinulle paikan kyseiselle kurssille. Korona-aikana kurssille osallistumisen peruminen onnistuu kuitenkin maksutta aina kurssipäivään asti ja lähetämme laskut vasta kurssin jälkeen. Pidätämme myös itsellämme oikeuden perua kurssi esimerkiksi altistumisesta tai koronarajoitusten kiristymisestä johtuen.
Eri keittimien käyttöä harjoitellaan kurssilla ja ne tulevat Konkarin puolesta, et siis tarvitse omaa keitintä.