Konkarin alkeiskurssi

La-su (160 euroa, sisältää varusteet ja ruoat)

Seuraava kurssi:
Keväällä 2021
Mikäli toivot, että ilmoitamme sinulle kun kurssin tarkka ajankohta selviää, ota yhteyttä!

******************************************

Korona-viruksen vaikutus kurssiin:

Haluamme edelleen opastaa ihmisiä turvallisesti retkeilyn ja luontoliikunnan pariin. Vaikka korona on toistaiseksi väistynyt Suomesta, olemme varautuneet järjestämään kurssit tarvittaessa varokeinoin, jolloin ihmisten välinen kontakti saadaan minimoitua. 

*****************************************

“Voiko vaellukselle lähteä lenkkareissa?”

“Kannattaako maksaa 1000 euroa teltasta, kun satasellakin saa laadukkaan näköisen?”

“Mitä käytännön eroa on puuvillalla, villalla ja polyesterilla?”

“Onko kaasukeittimellä turvallista kokata?”

“Kannattaako makuupussiin mennä alasti nukkumaan, jos on kylmä?” (EI!)

Mikäli edelliset kysymykset tuottavat harmaita hiuksia, KONKARIN ALKEISKURSSI on sinua varten. Tälle kurssille et tarvitse mitään ennakkotietoja tai -taitoja, etkä juuri varusteitakaan. Alkeiskurssi on kaksipäiväinen, alkaen lauantaina aamupäivällä ja päättyen sunnuntaina iltapäivällä. Kurssin aikana kuljetaan lyhyt matka polkuja pitkin ja yövytään leiripaikalla teltoissa tai laavun alla.

Viikonloppua tauottavat teoriatuokiot upeissa maisemissa.

Alkeiskurssi lähtee retkeilyn aakkosista ja tämän  kurssin tavoite on tarjota riittävät tiedot ja taidot viikonlopun mittaiselle vaellukselle tai vastaavalle retkelle. Vaelluksemme lomassa käymme yhdessä läpi ruokailuun, yöpymiseen, vaeltamiseen ja kartanlukuun liittyviä perusasioita ja harjoittelemme tietysti kaikkea käytännössä.  Ilta vietetään nuotion ääressä kokkaillen ja jutustellen. Me tarjoamme ruuat ja tarvittaessa muutkin perusvarusteet kuten rinkat, makuupussit, makuualustat ja teltat. Mukaan tarvitset vain omat vaatteesi ja kengät (vaikka sitten farkut ja converset).

Lauri ruuanlaittopuuhissa

Eräs tärkeimmistä tavoitteistamme  on kurssilaisten lisääntynyt tietämys perusvarusteista. Olemme vuosien varrella testanneet ja kahlanneet läpi satoja tuotteita, jotta tiedämme, mikä toimii, missä olosuhteissa ja kenelle. Toivomme, että kurssin jälkeen sinulla ei ole tarvetta törsätä tuhansia euroja ja hamstrata kaappeja täyteen turhia varusteita (kuten allekirjoittaneet ovat saattaneet ehkä joskus tehdä..), vaan tiedät täsmälleen mitä tarvitset pärjätäksesi tulevilla reissuillasi.

Alla alustavaa tietoa kurssista ja viikonlopun karkea aikataulu.

Aikataulu
Ilmoittautumislomake kursseille
Tällä lomakkeella voit ilmoittautua haluamallesi kurssille. Ilmoittautuminen on sitova ja varaamme sinulle paikan kyseiselle kurssille.